Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Renteverlaging in Japan

De renteverlaging in Japan was slecht 0,2%. Een kleine verlaging maar t.o.v. de rentestand van dat moment 0,5% toch wel een serieuze verlaging. Deze beweging van de Centrale Bank van Japan geeft direct ook de onmacht van die bank weer. De bank kan gewoon niet veel meer doen om de economie te stimuleren.


De schermen veranderde direct in de rode zee na de bekendmaking van de renteverlaging en de koersen duikelden met 5%. Of het een voorloper is van verdere dalingen in Japan is nog maar de vraag. De afgelopen week is de Nikkei index 20% gestegen en de beurs is maandag gesloten. De verkoopgolf zou dus ook gewoon winstnemingen kunnen betekenen.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.