Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Huizentweets

Deze week heb ik mijn nieuwste site www.huizentweets.nl gelanceerd. Via deze site kom je bij Twitterpagina’s waarop het laatste aanbod van huizen per stad is gepost.


Twitter is een nieuwe micro-blog site die razendsnel in populariteit aan het groeien is.

Het micro-bloggen kan je het best vergelijken met smsjes. Je plaatst een berichtje van maximaal 140 tekens op jouw eigen prikbord en de mensen die jou volgen zien die berichtjes op hun eigen prikbord verschijnen. In die kleine berichtjes kan je van alles kwijt. Het is aan jou om te bepalen wat je volgers te zien krijgen.

Micro-bloggen wordt groot en ongetwijfeld net zo populair als “smssen”. Met de invoering van mobiele telefoons en de mogelijkheid van kleine tekstberichtjes is er op communicatiegebied al heel veel verandert. Deze ontwikkeling gaat zich de komende jaren versneld doorzetten en zorgen voor nieuwe trends en ontwikkelingen. We zien bijvoorbeeld al dat kranten het moeilijk hebben maar ook op radio en tv gebied verandert er veel. Huizenmakelaars verdwijnen en dat komt echt niet alleen door de kredietcrisis maar mede door het feit dat je een makelaar niet echt meer nodig hebt voor het vinden van een huis. Kranten zullen volgens mij gewoon verdwijnen tussen nu en 10 jaar, net als videotheken, verzekeringstussenpersonen en ga zo maar door.

We zijn beland in het nieuwe info- of intelli-tijdperk. De computer 24 uur per dag in je directe nabijheid nl. in je broekzak of handtas. Via dat computertje kun je alles vinden wat je kan bedenken, kan je je geheugen uitbreiden tot oneindig en…. Die computer denkt de hele dag met je mee, waar je bent, wat je doet en waar je mee bezig bent. De computer registreert alles, slaat het op en deelt de informatie met de rest van de wereld.

Er zijn dus veel interessante ontwikkelingen gaande. Voor enkele hiervan heb ik een aantal internetapplicaties ontwikkeld. Huizentweets.nl is daar één van. Met deze applicatie verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren om de huizenmarkt in de toekomst nog transparanter te maken en kopers en verkopers direct met elkaar te laten communiceren. Waarom een makelaar als die je toch niet kan helpen aan dat ene huis dat je graag wil, of naar een verzekeringstussenpersoon die je een veel te dure verzekering aansmeert? Dat is allemaal niet meer nodig in de zeer nabije toekomst.

De wereld is nu transparant en www.huizentweets.nl maakt die nog een beetje transparanter.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.