Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Beursen charttechnisch uitgebroken

Vandaag gaat de trend die in de laatste dagen van vorig jaar ingezet werd gewoon door en vele beurzen zijn charttechnisch uitgebroken uit een wekenlange zijwaartse trend.
Het lijkt daarom vandaag ook in Europa niet mis te kunnen gaan en rustig licht hoger lijkt de voorbode voor de Europese aandelenmarkten. De enige verstoring zou een minder dan verwacht huizencijfer vanmiddag kunnen zijn.
Waar kan het misgaan?
Macro cijfers die uitkomen hebben een zeer positieve invloed op de beurzen maar microcijfers zijn er nog niet geweest. De komende kwartaalcijfers die pas over een maand gaan doorkomen moeten aangeven of de trend van winstherstel van het bedrijfsleven doorgezet wordt en of de markten daarop al niet teveel vooruitlopen.
Uiteraard is het prachtig dat de macrocijfers zich zo goed houden. Vooral in het Verre Oosten lijkt de groei eerder geremd dan opgerekt te moeten worden en is oververhitting al weer een groot item. Nu maar afwachten of bijv. China zal laten zien hoe deze problemen gecounterd gaan worden.
Het lijkt er nog steeds op dat het jaar 2010 economisch bezien een grote weegschaal wordt waarop iedere keer afgemeten moet worden hoeveel inflatie en of oplopende overheidsschuld per regio acceptabel is om de economie aan de gang te houden of te krijgen.


No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.