Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Woensdag 6 januari

By Posted on 0 No tags 0

De markten hebben een pauze ingelast en ook vandaag zal niet echt een duidelijke richting te bespeuren zijn. Chartechnisch lijken de markten uitgebroken en dient rekening gehouden te worden met op termijn een verder oplopen van de aandelenmarkten.


Echter, zolang de bedrijfscijfers nog niet de reeds vertoonde stijgingen bevestigen hoef ik niet zo nodig en denk ik dat de aandelenmarkten nu de overdrijvingsfase ingaan bij verdere stijgingen.

Mijn advies zou zijn om slechts zeer selectief te kopen en een mooie winsten realiseren. Het lijkt een markt te worden waarin alle koersnivo’s nog een keer in beeld kunnen komen. Na verkoop zal er dus voldoende mogelijkheid blijven om weer terug te keren in dezelfde aandelen.

Eerder een verkoopmarkt dus, want wie kan er naadloos 10 namen noemen waarin vrijwel risicoloos in belegd kan worden? In het verleden bleek dan altijd naderhand dat de markten aan de vooravond stonden van een correctie.

Macro

Gisteren werd het nieuwe cijfer bekend van de aanstaande huizenverkoop in de USA en dit kwam nog onder de laagste raming uit met -16 %. In oktober was in de VS nog sprake avn een subsidie van $ 8000 per gezin en het wegvallen van deze subsidie kan de oorzaak zijn van deze daling, maar toch.

Inflatie

Vergelijkenderwijs zijn door alleen al de stijging van de olieprijs in 2009 hogere cijfers in beeld. Doordat andere prijsfactoren nog steeds geen pricing power hebben blijft de inflatie in Europa en de USA nog steeds binnen de perken.

Het beeld zal volgens mij in de beginmaanden van dit jaar niet verslechteren .

In China is aangekondigd dat er belastingmaatregelen komen om de aankoop van 2e huizen te ontmoedigen. De huizenprijzen zijn daar sinds het begin van 2009 met een kleine 300% gestegen en een bubble lijkt te kunnen ontploffen. Vooralsnog is groei in die regio van wereldbelang voor de economie en zal dat ook Europa uit het dal moeten trekken. Fingers crossed derhalve.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.