Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Accidentally High Yield Stocks

By Posted on 0 No tags 0

De “Bear” markt die we momenteel op de beurs meemaken is voor veel beleggers geen pretje. Aanhoudende onzekerheden over de Euro en de zuidelijke Eurolanden hebben de aandelenkoersen zwaar gedrukt. Het rendement van veel aandelenportefeuilles is momenteel negatief.


Door de dalende aandelenkoersen zijn er echter ook aantrekkelijke kansen ontstaan. Er zijn aandelen die door hun lage koers een uitzonderlijk hoog dividendrendement geven, de “Accidentally High Yield” aandelen. Er zijn natuurlijk, ondanks beursen die in mineur zijn, toch altijd nog bedrijven die goede resultaten behalen en een consistent dividendbeleid hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een bedrijf als onze eigen Koninklijke Olie. Dit bedrijf betaalt al jaren een dividend dat ook nog nooit verlaagt is. Het dividendrendement bedraagt op de huidige koers (€ 21) 5,7% per jaar. Zoek daar maar eens een vergelijkende solide obligatie bij.

De huidige crisis op de beurs levert een behoorlijk aantal fondsen op waar het dividendrendement boven de 5% ligt en ik heb het dan niet over aandelen die slechts eenmalig een dividend geven. Je kunt dus profiteren van de slechte tijden op de beurs door juist nú aandelen te kopen die relatief laag staan. Op de Amsterdamse beurs kan je behalve RD ook aandelen KPN, Wereldhave of bijvoorbeeld BinckBank kopen. Ook in België zijn er aandelen zoals Belgacom (dividendrentement 8,5%), GBL (rendement 5%) etc. te koop. Dankzij de beursdip kunnen we de “Accidentally High Yield” aandelen op alle beursen vinden.

Onze Rendement Portefeuille is een uitstekende portefeuille om op deze wijze te beleggen en te profiteren van de huidige marktsituatie. In deze portefeuille hebben wij de High Yield aandelen gekocht en om het rendement nog extra te verhogen, hebben we gelijktijdig opties geschreven. Het voordeel van de geschreven opties is dat we ook nog wat afscherming hebben tegen een eventuele verdere daling. De timing voor deze portefeuille lijkt ons perfect.

Als u wilt instappen is dit het moment. Neem contact met ons voor alle details.

Hier vindt u de portefeuille.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.