Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een portefeuille “makeover”! Inkomens beleggen.

Er zijn nog al wat mensen die op dit moment geconfronteerd worden met een groot dilemma. De schreeuwende behoefte aan meer inkomen in deze huidige tijd van lage rente en op het zelfde moment grotere beleggingsrisico’s.


Er is natuurlijk geen allesomvattend antwoord voor dat probleem. Maar het is zeker een grote vergissing om simpelweg te blijven afwachten en niets te doen. De klok tikt en elke maand dat het rendement op je beleggingen nihil is heb je in de toekomst minder te besteden. Je moet iets ondernemen om een acceptabele aanvulling op je pensioen te realiseren.

Er zijn wat oplossingen waar beleggers aan kunnen denken. Ik kan hier natuurlijk niet exact aangeven welke oplossingen want dat is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Uiteraard heb ik wel een lijstje met oplossingen.

Het eerste voorstel op mijn lijst zijn mijn favoriete, crash bestendige, dividend betalende beleggingen – conservatieve aandelen die op dit moment een dividendrendement uitkeren van 4%, 5% tot zelfs meer dan 6%.

Natuurlijk ben je met een aandelenportefeuille bezorgd over een daling van de beurzen, en terecht. Maar ik kan laten zien dat deze aandelen het relatief goed gedaan hebben ondanks de crisis en dat ik ook een dankbaar gebruik maak van de huidige lage koersen: tegen lager koersen koop je juist nu een beter dividendrendement.

In de tweede plaats kan ik een sterke strategie voorstellen waarmee je een extra inkomstenstroom kan genereren op de dividendaandelen. Dat zonder extra risico te lopen of geld te investeren.

Deze twee voorstellen komen samen in onze rendement portefeuille. Een portefeuille die uitsluitend belegd in conservatieve dividendaandelen waarop we constant callopties schrijven.

Een derde voorstel is om eens naar andere beleggingen te kijken die direct inkomen genereren, zoals bijvoorbeeld…

• Indirecte vastgoedbeleggingen die een goed rendement geven nu, en in de toekomst. Dus vastgoedbeleggingen waarop het rendement meestijgt met de rentestand.
• Obligaties, niet de obligaties die ik nog niet met een tang aan zou raken, maar de obligaties die ik op dit moment durf te kopen. Ik verwacht een stijging van de rente en dat levert natuurlijk ook weer prachtige kansen om een goed inkomen te genereren

Als je direct aanvullend inkomen wil halen uit je vermogen dan moet je niet langer afwachten. Dan moet je actie ondernemen om in de juiste beleggingen te stappen die je datgene brengen wat je op dit moment van je beleggingen verwacht.

Bel Aberfeld Vermogensbeheer, 020 3050540 of neem een kijkje op onze site www.aberfeld.nl

André van Eerden

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.