Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Beurs daily 24-06-2010

By Posted on 0 No tags 0

Gisteren sloten de Europese beurzen duidelijk lager. Het is de economische groei die beleggers nog steeds bezig houdt.


Wall Street bewoog grillig. De sterk tegenvallende huizenmarktcijfers zorgden ervoor dat de indices daalden. Later op de dag kwam de FED met haar rentebesluit waarop de indices weer wat konden herstellen. De FED houdt de rente ongewijzigd tussen de 0 en de 0,25% met de opmerking daarbij dat dit zo zal blijven voor langere tijd. De rente zal de komende tijd dus niet gaan stijgen, daar kunnen we vrij zeker van zijn.

De FED is wel wat somberder geworden over het Amerikaanse economische klimaat. De FED wijst als oorzaken voor hun wat sombere stemming naar de ontwikkelingen in het buitenland, dus een verwijzing naar de schuldencrisis in de EU. Daarnaast constateren ze zwakke retailverkopen en slechte huizencijfers.

In Europa gaan we vandaag hogere beurzen zien. Belangrijke stimulans voor de beurzen vandaag is komst van een nieuwe premier in Australiƫ. Julia Gillard is de eerste vrouwelijke premier van Australiƫ en zij is bereid de belasting van 40 procent op de winsten van de mijnbouwbedrijven opnieuw te bekijken. Een aandeel dat daar zeker van profiteert is ArcelorMittal. Ook andere grondstoffenbedrijven zullen daarvan profiteren.

Ik ben nog steeds positief voor de aandelenmarkt en ik verwacht dat de AEX nogmaals het 340 niveau gaat breken. Uiteindelijk zie ik dit jaar nog wel eens een AEX van 400. Verstandig beleggen in aandelen is op dit moment het motto. Dit jaar kan je met geen ander financieel instrument zoveel rendement behalen als met aandelen.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.