Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Optiecombinatie geschreven

By Posted on 0 No tags 0

Vandaag heb ik voor cliënten een optiecombinatie geschreven. Ik ga er van uit dat de AEX één dezer dagen gaat doorbreken naar boven. Met doorbreken bedoel ik boven de 340. Als dat gebeurd dan gaan we ook naar 350/358 in de AEX. Ik ben dus positief gestemd, dat is duidelijk.


Als je positief gestemd bent moet je callopties kopen of een putoptie schrijven. Aangezien ik er niet erg van hou om te investeren in verwachtingswaarde probeer ik altijd een strategie te vinden waarmee ik in ieder geval niets hoef te investeren en toch geld te verdiend als mijn idee uitkomt. Dat betekent dus putopties schrijven, maar …. alleen maar putopties schrijven levert wel een heel groot risico op. Dat hebben we de laatste jaren wel gezien en daarbij, ik zal het wel niet 100% bij het rechte eind hebben. Risico’s dus beperken

Hoe beperk je de risico’s? Door gelijktijdig ook een putoptie te kopen zodat je wel wat bescherming hebt als de index niet omhoog gaat maar juist daalt. Een spread dus, dat is precies wat ik gedaan heb.

Ik heb geschreven de AEX augustus 355 put en gekocht de augustus 345 put. Daar voor heb ik € 765 ontvangen. Gelijktijdig heb ik ook de AEX calloptie augustus 350 geschreven waarvoor ik € 150 ontving. Totaal heb ik dus ontvangen € 915.

In deze combinatie kan ik nu maximaal 85€ verliezen in het meest gunstige geval (als de AEX op 350 staat) verdien ik € 415. Als de index onder de 346 of boven de 359 staat verlies ik mij € 85. Binne0n die range verdien ik.

Zoals ik al zei, ik ben positief gestemd op de AEX en ik denk dat ik aan deze combi ga verdienen. In ieder geval is de tijd mijn vriend want de centen heb ik al op de rekening.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.