Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De Beleggers Sentiment Cyclus

Deze week las ik op de blog van Charles E. Kirk en aardig verhaal over de Sentiment Cyclus. Charles heeft een onderzoek gedaan onder 100 professionals (Amerikaanse natuurlijk) waarbij zijn vraag was: In welk stadium van de cyclus bevinden wij ons?


De conclusie van zijn onderzoekje was dat de professionals over het algemeen verwachten dat wij ons in de “depressie en hope” fase bevinden, hetgeen betekent dat we ergens onder in de cyclus zijn beland.

Hieronder een aantal commentaren die hij kreeg.

“De Dow Jones houdt zich boven de 10.000 grens. Elke poging om daaronder te breken wordt direct gevolgd door een golf aan kooporders. Niet omdat beleggers erg willig zijn maar ze hopen erop dat er spoedig wel een reden zal komen om aandelen te kopen”. Joshua Brown, The Reformed Broker

“De S&P is zo’n 20% gedaald gedurende de laatste 3 jaar. De gemiddelde verwachting is dat deze index haar 3 jarig gemiddelde stijging sterk zal overtreffen de komende 3 jaar. Helaas is het echte leven niet zo simpel.” Less Antman, Simply Rich

“Dit is een herhaling van 1982. Er was geen hoop meer als gevolg van de crisis en relatief hoge rente en toen besloot men de rente te verlagen. Op dit moment is er weinig hoop omdat er weinig banen zijn, zodra er signalen zijn van herstel in de banenmarkt zal de aandelenmarkt weer beginnen te stijgen, zoals dat gebeurde in 1982.” Larry Connors, Trading Markets

Charles zelf is ook van mening dat we ons onder in de cyclus bevinden waar ik me volledig bij aansluit.

Lees zijn artikel hier

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.