Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Evernote

Mijn tweede geheugen, zo mag ik dit programma wel noemen. Met Evernote sla ik alles op wat ik wil onthouden. Beelden, geluiden, geschreven notities en ga maar door. Dit is het meest productieve programma dat ik gebruik.  evernote


Ik ben dit programma gan gebruiken in 2007 toen ik mijn 1e iPhone kreeg. Evernote werd in die tijd geïntroduceerd als een iPhone notitie applicatie. Later zijn daar applicaties voor alle besturingssystemen bij gekomen en deze app is nu op elke telefoon, computer en tablet te gebruiken.

Aangezien Evernote een “early bird” was in de wereld van de smartphones heeft het bedrijf een dominante positie op kunnen bouwen. Voordeel daarvan is dat dit bedrijf eenvoudig haar financiering kan vinden om te blijven groeien en nieuwe toepassingen door te voeren.

Evernote is zo handig omdat elke notitie die je maakt direct via alle apparaten waar je mee werkt beschikbaar is. Je maakt een foto op je smartphone en thuis bekijk je dezelfde foto op jouw PC. Niet uploaden of wat dan ook, nee alle notities beeld, geschreven of geluid zijn allemaal direct en overal beschikbaar. Wat het programma allemaal kan is verbazingwekkend. Een geschreven notities op tekst herkennen? Geen probleem. Een geluidsfragment terugzoeken via een zoekwoord? ook geen probleem. Een gedeelte van hetgeen je aan het lezen bent op je computer direct om te onthouden? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Met de webclipper kan je ook een websitepagina opslaan. Kortom, Evernote kan je gebruiken om alles op te slaan.

Maar ja, dan heb je 1000 notities, hoe vind je daartussen ooit datgene wat je zoekt? Dat is misschien wel het grootste voordeel van Eevernote. Als ik iets zoek wat ik heb opgeslagen dan hoef ik maar 1 of 2 woorden in te typen en het programma laat me de notities zien die ik zocht. Het programa vind ook de handgeschreven of geluidsnotities die ik gemaakt heb in een mum van tijd.

Ik vind dit programma nou een echt voorbeeld van de vooruitgang die smartphones en cloudcomputing ons gebracht hebben de laatste jaren.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OlOLXWvaIy0]

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.