Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De poldercrisis

By Posted on 0 No tags 0

Het ochtendoverzicht van Kurt Vansteeland:


De poldercrisis escaleert:

 CBS stipt aan dat geen enkele Europeaan sneller zijn vertrouwen verloor dan de Nederlander

Een opmerkelijk slachtoffer is Friesland Bank: Rabobank moet de trotse Friese bank van de ondergang redden. De Friezen – opgericht als coöperatieve in 1913 – halen dus net hun eeuwfeest niet. De kunstcollectie neemt Rabo niet over en blijft bij Stichting Friesland Bank, maar die collectie lijkt in alle opzichten erg provinciaal.

 De eurozone is steeds meer den Duits tegen den duts. Naast de Nederlanders, is het ook elders crisis:

Werkloosheid eurozone stijgt naar 10,8 procent, een record. Contrast met Duitsland (laagste peil in 20 jaar) is groot.

Italiaanse werkloosheid klimt naar 9,3 procent, hoogste peil sinds 2001

 

De Belg als Holle Bolle Gijs, papier hier:

 Nadat Kinepolis met de vingers in de neus een veelvoud van de staatsbons bij de Belgische spaarder ophaalde, klopt Fluxys voor 100 tot 350 miljoen aan bij de Belgische belegger. Bijna lachwekkend: loketten open tot 27 april, ‘behoudens vervroegde afsluiting’. Fluxys schermt met coupon van 4,25 procent, maar netto komt het rendement met 3 procent op zes jaar weinig boven staatspapier uit.

 Voor een overzicht op de markten, check de MarktenLive: Cofinimmo reageert rustig op de nieuwe CFO, Jean-Edouard Carbonnelle. Geen bekende naam, maar tekende als rechterhand van Fautré de voorbije jaren wel de financiële spitstechnologie van de bevak uit. Degroof vindt benoeming best mogelijke beslissing. Onderstreept alleszins hoe sterk de CFO in opmars is als de rechterhand van de CFO. Naast tandem Fautré/Carbonnelle, zijn ook Sickinghé/Berckmoes en Brito/Dutra typische voorbeelden van een gesmeerde tandem tussen CEO en CFO.

Parbleu! De piloten van Air France moeten harder werken. Of gewoon wérken, zouden kwatongen zeggen.

Marktenchat om 12 uur:

 

<a href=”http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=5a9c479423” _mce_href=”http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=5a9c479423” >Live vanop de markten</a>

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.