Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoger, duurder en gekker

By Posted on 0 No tags 0

Zoals fanboys bij elke nieuwe iPhone voor de Apple Store staan te drummen, haasten analisten zich vandaag om het hoogste koersdoel op Apple te kleven. De winnaar van de tussensprint: Brian White, van het totaal onbekende Topeka Capital Markets. Hij legt de lat voor Apple voor het eerst boven de ‘magische grens’ van de 1.000 dollar (1.001 dollar). Aandacht verzekerd.


In zijn nota verraadt hij zichzelf als een fanboy, die volledig in de greep is van wat hij zelf ‘Apple-koorts’ noemt. White roemt het Apple-gamma voor zijn ‘ongeëvenaarde esthetiek’, dat in staat is ‘om de ziel van consumenten van elke achtergrond te raken’. ‘De Apple-koorts verspreidt zich als een wild vuur over de wereld’, zegt hij. Een trend die de analist niet ziet eindigen. Dat kan moeilijk anders, met een koersdoel  dat bijna 400 dollar hoger ligt dan de huidige koers.

Het verhaal doet denken aan een analist die ten tijde van de short-squeeze in 2008 een koersdoel van 911 euro op Porsche plakte. De verwijzing naar de legendarische 911-serie ligt voor de hand. Het nut voor de beleggers al veel minder.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.