Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Argentijnen chillen op Chileense stranden

By Posted on 0 No tags 0

Chili‘Argentijnse toeristen komen in recordaantallen zonnebaden op de Chileense kusten. Dat is een duidelijk teken dat de Argentijnse peso nog steeds overgewaardeerd is, niettegenstaande de munt de voorbije acht jaar elke keer in waarde is gedaald.’


Bloomberg-analisten houden duidelijk meer in de gaten dan enkel cijfertabellen. Hun vaststelling klopt als een bus. Sinds 2001, toen de Argentijnse peso zijn pariteit met de dollar moest opgeven, is het verschil tussen het aantal mensen dat van Argentinië naar Chili op vakantie trekt en het aantal toeristen dat de omgekeerde beweging maakt, nooit zo groot geweest.

Volgens het nationaal statistisch bureau, dat een enorm slechte reputatie heeft, stijgt het gemiddelde Argentijnse loon jaarlijks met 29 procent, wat van Chili een goedkope bestemming maakt.

‘De peso noteert tegen 4,3811 per dollar, maar zou eigenlijk 5,5 à 6 peso per dollar moeten kosten’, zegt Cesar Perez, econoom bij de financiëledienstenverlener Celfin Capital. De reden ligt bij overheidsmaatregelen die de daling van de peso afremmen. Een voorbeeld daarvan is de verplichting dat mensen de buitenlandse boeken die ze via het internet besteld hebben, in de luchthaven moeten ophalen.

@daanballegeer

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.