Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Verkopen in mei?

By Posted on 0 No tags 0

Elk jaar komt rond deze tijd van het jaar weer de bekende uitspraak: “Sell in May” vaak voorbij in de financiĆ«le media. Dat die uitspraak niet helemaal gebaseerd is op een fabeltje blijkt wel uit onderstaande grafiek.


Zoals je ziet is het 3e kwartaal historisch gezien het slechtste. Gezien de huidige economisch slechte periode waarin we ons bevinden zou je voor dit jaar niets anders mogen verwachten. Ik blijf dan ook voorzichtig en onder onze aandelenportefeuilles houden wij putopties.

Nader onderzoek over het seisoens effect heeft geleerd dat het interessant is om op basis van de voorgaande grafiek zelfs helemaal te switchen van aandelen naar obligaties. Als je dat de laatste jaren gedaan zou hebben dan levert dat opvallende resultaten op.

De hiernavolgende grafiek laat de rendement ontwikkeling zien als je jaarlijks in mei je aandelen omzet in obligaties en dat weer omdraait in oktober.

Uiteraard is dit gebaseerd op gemiddelden. Als je echter een andere aandelen of obligatie samenstelling hebt dan kan het resultaat heel anders uitkomen, zowel positief als negatief. Maar goed, deze grafieken spreken voor zichzelf.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.