Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Spannend deze week

By Posted on 0 No tags 0

Het wordt spannend deze week, zei mijn collega Han Vermeulen deze morgen. Hij heeft natuurlijk gelijk. Er gaat nog al wat gebeuren. De belangrijkste gebeurtenissen deze week zijn natuurlijk de uitkomsten van de Griekse onderhandelingen over een nieuwe regering en de beursgang van Facebook aanstaande vrijdag.


Als Griekenland geen regering krijgt dan neemt de kans toe dat dit land uit de Eurozone zal stappen (of gezet wordt). Dan volgt er een run op Italiaanse en Spaanse banken die vervolgens weer bij de ECB moeten lenen. Duitsland moet daarop beslissen of het nog wil blijven steunen of de stekker eruit gaat . Gezien de politieke afstraffing bij de recente verkiezingen (NRW is daar een goed voorbeeld van) is de kans op een ontrafeling flink toegenomen. Kortom grote risico’s die er deze maandag dan ook voor zorgen dat de beurs direct al flink onder druk ligt.

201205041046-1_mark-zuckerberg-13-miljard-euro-rijker-door-beursgang-facebook

Ja, en dan natuurlijk de introductie van Facebook. De verwachting dat het bedrijf gewaardeerd gaat worden op $ 100 miljard begint wat af te nemen. Beleggers willen graag in het bedrijf stappen maar ze zien ook wel dat de waardering misschien wat te fors is. Aan de andere kant, Facebook is niet een bedrijf dat je kan hangen onder de noemer “bubble”. Het is een bedrijf dat omzet maakt, winst en daarnaast ook nog eens aanzienlijk groeit.

Facebook kan de nieuwe bank, winkel, bibliotheek, videotheek en nog veel meer worden voor die 900 miljoen leden. De nieuwe app-store die ze net geïntroduceerd hebben is een eerste aanzet daartoe. Ikzelf verwacht dat Facebook, mits goed geleid, nog een enorme groei door kan maken.

André van Eerden

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.