Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

KPN bestuur exit

Mijn collega Han Vermeulen heeft het al twee keer in het tv programma Business-Class gezegd. Het bestuur van KPN is volledig de weg kwijt!


Nadat Movil haar interesse bekend maakte om een belang van 27% in KPN te kopen tegen een koers van € 8,00 per aandeel reageerde het bestuur van KPN als door een wesp gestoken. De bieding was te laag! De koers van het aandeel vertegenwoordigde niet de waarde van het bedrijf, aldus de CEO van KPN, Eelco Blok.

Wat een onzinnige reactie, zei Han Vermeulen in het tv programma van 13 mei. Waarom is de waarde van het aandeel KPN te laag? Tot de aankondiging van Movil kon je zoveel aandelen KPN kopen als je wilde voor een koers die onder de € 6,50 lag, dus hoezo te laag. Een tweede, volslagen onzinnige actie die het bestuur nam was het inhuren van deskundigen, zakenbanken dus. Nou die hebben natuurlijk liggen rollen van het lachen. Dikke rekeningen kunnen sturen terwijl je weet dat je er niets voor hoeft te doen. Iedereen in onze business wist natuurlijk allang dat Movil de aandelen zo uit de markt zou kunnen kopen, daar was geen twijfel over. Het “advies” van CEO Blok aan de aandeelhouders om hun aandelen niet aan te bieden was dan ook een bijzonder slecht advies. Particuliere beleggers hebben hun stukken niet verkocht op advies van de CEO maar de professionele partijen hebben de laatste weken hun aandelen gedumpt tegen een goeie prijs.

Bedankt mijnheer Blok voor uw uitstekend advies. Misschien moet u zich meer bezighouden met het bedrijf en de winstgevendheid daarvan in plaats dat u zich gaat opstellen als beleggingsdeskundige.

Wat gaat er nu gebeuren?

Vanuit ervaring zou ik ongeveer een verloop kunnen uittekenen. Dat is vanuit mijn ervaring als effectenhandelaar, die dit soort situaties eerder heeft meegemaakt.

Naar mijn mening gaat de koers van het aandeel nadat Movil zijn 27% bezit echt niet verder omhoog. De koers van € 8,00 wordt voorlopig onbereikbaar. Dat is logisch daar KPN vanaf nu gevangen zit in de macht van deze aandeelhouder. Een overname van een andere partij is uitgesloten door het aandeelhouderschap van Movil. Het verkopen van onderdelen om meer aandeelhouderswaarde te creëren is ook uitgesloten want dat is iets wat Movil zeker niet wil.

Nee, het bestuur zal zich nu netjes bij Movil moeten melden en in overleg met hun treden. Of de huidige bestuursleden van KPN allemaal hun plaats in het bestuur mogen houden is nog maar de vraag.

Voor de aandeelhouders blijft weinig meer over dan afwachten wat de volgende stappen van Movil zijn. U zult geduld moeten hebben, dat is helder.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.