Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Microsoft

By Posted on 0 No tags 0

Dit aandeel behoort tot de stabiele aandelen. Geen grote beweger, maar wel een aandeel met een enorme potentie op de lange termijn. Volgens mij dan ook een aandeel dat je in portefeuille moet hebben.
Microsoft behoort zeker tot de “winners” in de komende jaren. Alhoewel alle ogen op Apple gericht zijn en iedereen verwacht dat dit bedrijf de absolute winnaar is ben ik daarvan niet zo zeker. Microsoft is namelijk met een paar prachtige producten bezig die het bedrijf wel eens een enorme impuls kunnen geven de komende jaren.
Als eerste is daar Microsoft Office 365. Dit is een product waarmee iedereen het vertrouwde Office product kan gebruiken in de Cloud. Geen softwarepakket meer downloaden maar gewoon een worddocument of een excelsheet openen op ek apparaat dat is aangesloten op internet. Dit product is net gelanceerd en ik verwacht daar heel veel van. Een tweede product dat binnenkort op de markt komt is Windows 8, een geheel nieuw besturingsprogramma dat zeker de aandacht van de consument zal krijgen.
Andere belangrijke producten die Microsoft de komende maanden gaat introduceren zijn o.a. Xbox Music en natuurlijk de Microsoft tablet.
Microsoft introduceert dus veel vernieuwingen de komende maanden. Vernieuwingen die van Microsoft een “Cloud” onderneming maken. De producten die Microsoft in de “Cloud” brengt zijn office producten en muziek. Daarnaast biedt Microsoft ook een Cloud opslagdienst in de vorm van SkyDrive en ze bieden natuurlijk Skype aan, telefoneren via het internet.
Al deze diensten zijn gebaseerd op een abonnement structuur. Dat betekent dus dat Microsoft een nog grotere cash flow gaat genereren. Op dit moment heeft de onderneming al een vrije kas-stroom van $ 20 miljard per jaar en dat zal alleen maar toenemen.
Microsoft is een heerlijk stabiel aandeel met een dividendrendement van 3%. Gezien alle toekomstige ontwikkelingen verwacht ik dat dit aandeel stabiliteit biedt en daarnaast een uitstekend perspectief heeft voor waardegroei.


No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.