Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

FBI: Twitter broedplaats voor aandelenfraude

By Posted on 0 No tags 0

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI ziet social media als een broedplaats voor aandelenfraude. Volgens het persbureau Reuters zoeken FBI-agenten op dit moment Twitter en Facebook af op zoek naar tips in een langlopend onderzoek naar handel met voorkennis bij hedgefondsen. Die zouden Twitter hebben gebruikt om koersen te beïnvloeden. Dat zou onder meer zijn gebeurd met aandelen van twee farmaceutische bedrijven.


‘Special agent’ April Brooks zegt ervan overtuigd te zijn dat Twitter en andere social media in dit soort aandelenfraude een rol spelen. Brooks geeft leiding aan ‘Operation Perfect Hedge ‘, die inmiddels heeft geleid tot meer dan 60 veroordelingen van hedge fund-handelaren, analisten en consultants.

Lees het volledige artikel op Twittermania:  FBI: Twitter broedplaats voor aandelenfraude | Twittermania.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.