Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Maak winst als de beurs weer herstelt

flauwe dinsdagRustig dagje op het Damrak vandaag. Een typische “flauwe” dinsdag.  Alle aandelen zakken wat weg bij niet al te grote volumes. Voor mijn gevoel zijn we morgen weer hoger en daarbij hou ik me maar vast aan het aloude beursgezegde: Flauwe dinsdag vaste week.


Niet echt een keiharde wetenschap dus vertrouw niet te veel op dit soort beurswijsheden.

Als je het met me eens bent en ook denkt dat de beurs vandaag een tegengesteld beeld laat zien voor de rest van de week, dan kan ik je de volgende strategie adviseren.

Ik schrijf vandaag de AEX maart 410-400 put spread en daarvoor ontvang ik € 6,20.

Laat ik even uitleggen wat ik doe. Ik verkoop een AEX maart 410 put voor 11,50 en gelijktijdig koop ik de AEX maart 400 put voor 5,30. Het verschil is € 6,20 en dat bedrag krijg ik dus bijgeschreven op mijn rekening. Als de markt gaat stijgen dan wordt deze putspread snel minder waard en kan ik de combinatie dus terugkopen met een aardige winst. Als de index bijv. naar 410 stijgt deze week dan maak ik zomaar € 3,00 winst. Als de index langzaam naar de 410 stijgt dan maak ik zelfs nog meer winst want op de afloopdatum, 21maart, zijn beide opties waardeloos als de index op 410 of hoger staat. In dat geval mag ik de hele premie van € 6,20 houden.

De andere kant van het plaatje is de mogelijkheid van verlies. Als de index niet stijgt en onder de 400 blijft tot 21 maart dan verlies ik € 3,80. Ik moet de combinatie dan namelijk terugkopen voor € 10 (het verschil tussen 400 en 410).

We noemen deze strategie het schrijven van een diagonale spread.

Voordeel van deze strategie is dat je begint met geld ontvangen en de tijd werkt in je voordeel, dat is allemaal wel zo prettig.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.