Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Niets aan de hand, maar toch…..

brieftimmermans_gr

Vandaag gaan we weer vrolijk omhoog, alsof er niets aan de hand is. Fundamenteel gezien is er ook niet zo veel aan de hand. Veel aandelen zijn nog steeds niet duur en zelfs door de laatste dip op de beurs erg goedkoop geworden. Daarnaast krijgen we nog steeds positieve berichten over de economie. Het Nederlands overheidstekort daalt sneller door het economisch herstel en het CPB ziet de internationale handel flink aantrekken. Dus vooral positieve berichten.


Maar, we hebben te maken met een politieke markt. De angst die gister rondwaarde op de beurs is even gaan liggen maar kan natuurlijk elk moment weer toeslaan. Vandaag is de markt hoger omdat Rusland bekendmaakte dat ze de oefeningen aan de Oekraïense grens gaan beëindigen. Mooi, dat laat de spanning wat zakken in dat gebied. Daar hoort echter wel de opmerking bij dat de crisis rond de Krim en in de Oekraïne nog lang niet is opgelost. De Russen hebben de Krim en die laten ze echt niet meer los ondanks niets betekende spierballentaal van Europa en de VS. Reken er maar op dat de beurs nerveus blijft en ga vandaag niet denken dat alles voorbij is.

Als je aandelen bezit dan zou ik die gewoon vasthouden. Veel aandelen hebben een grote potentie de komende tijd als de economie gaat aantrekken. Het is wel verstandig om je nu wat te beschermen tegen politieke onrust en ik adviseer beleggers dan ook om wat putopties onder hun portefeuille te kopen. Gewoon een beetje bescherming is in deze politiek onzekere tijd geen overbodige luxe.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.