Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kogel door de Kerk

By Posted on No tags 0

Het is zover, de ECB heeft een rentebesluit gemaakt. Veel handelaren hadden het al verwacht, een verlaging van de rente en dat is nu een feit. Als de banken geld op deposito willen stallen bij de ECB dan kost ze dat 0,1% op jaarbasis. Ze moeten dus betalen om geld te kunnen stallen.


De doelstelling van de ECB is de banken meer geld uit te laten lenen aan het bedrijfsleven of in de vorm van kredieten voor consumenten. Of dit alleen met deze maatregel gaat werken is de grote vraag.

De persconferentie volgt straks om 14:30u en de verwachting is dat de ECB nog meer maatregelen gaat aankondigen om de economie te stimuleren,

To be continued…..

ECB verlaagt rente