Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

BAM…. deed de koers

Met een enorme knal daalde dit aandeel gisteren (-26%) en vandaag gaat de daling gewoon door. Hoelang blijft BAM in de vrije val? Gaat het aandeel herstellen vanaf dit niveau?


BAMDie twee vragen zijn natuurlijk cruciaal voor mensen die het aandeel bezitten. Als je het aandeel niet bezit dan zou ik zeggen, afblijven. De vooruitzichten zijn niet sterk en als je geld wil beleggen in aandelen dan zijn er betere keuzes dan dit bedrijf. Of, en wanneer het bedrijf weer winst gaat maken is allemaal nog erg onduidelijk. Vast staat dat aandeelhouders de komende 2 jaar geen dividend mogen verwachten, dus waarom beleggen in dit aandeel.

Uiteraard gaat de koers verder bewegen en een kans dat er een herstel van de huidige koersval komt is zeker aanwezig. Ook zal in de komende tijd wel weer speculatie komen op bijvoorbeeld een overname van het fonds of een succesvolle verkoop van een onderdeel die bijdraagt aan versterking van het eigen vermogen. Maar, voor beleggers is dit fonds een “no go area”.

Voor de speculanten daarentegen liggen er natuurlijk volop mogelijkheden. Een fonds dat 30% in waarde daalt in 2 dagen biedt mogelijkheden voor de handelaar.

Anticiperen op een herstel kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig doen door het aankopen van een calloptie september 2,40. Deze optie kost momenteel € 0,18 en zal direct reageren als het aandeel omhoog gaat. Een iets ingewikkelder strategie om te profiteren van een mogelijk herstel is het aankopen van een diagonale tijdspread. Klinkt ingewikkeld maar dat is het niet. Hier een mogelijke strategie.

Koop de 2014 december 2,50 calloptie voor € 0,20 en schrijf gelijktijdig de 2015 calloptie december 3,00 voor € 0,20.
De investering is 0. Als het aandeel Bam niet stijgt boven de € 2,50 voor december 2014 dan verlies je geld aan deze combinatie. Je moet dan immers de december 2015 calloptie terugkopen en de 2014 optie loopt waardeloos af. Je moet in dat geval rekening houden met een verlies van 10 cent. Stijgt het aandeel echter voor december dit jaar naar bijvoorbeeld 2,80 dan kan je een winst realiseren van 10 cent op deze combinatie en die winst wordt hoger naarmate het aandeel verder stijgt naar bijvoorbeeld € 3

Een beweging zoals die in BAM van de laatste dagen biedt vele “trading” mogelijkheden. Het voorbeeld hierboven is er slechts 1. Mocht je meer trading ideeën willen hebben mail me dan info@beurstweets.nl. Schrijf je verwachting voor de koersontwikkeling van het aandeel in de mail en ik heb, gebaseerd op die verwachting, dan wel wat suggesties voor je.

Let wel! Deze voorbeeldstrategie en andere combinaties hebben allemaal een hoog risicogehalte en je kan aan dit soort transacties geld verliezen!

Lees onze disclaimer