Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sparen levert niet op dus…Ga beleggen.

Lage spaarrente

De rente is deze maand opnieuw verlaagd. De Europese Centrale Bank verlaagde de rekenrente naar 0,05% en als banken geld willen stallen bij de ECB dan moeten ze 0,2% betalen!


Logisch dus dat de rente op een spaarrekening ook gezakt is tot een niveau waarbij het geen zin meer heeft om te sparen. Je brengt je geld nu naar de bank omdat het onhandig is om het onder je bed te verstoppen maar zeker niet voor de rente.

Tijd dus om met je geld iets anders te doen en dat mag best een beetje avontuurlijk zijn. Aandelen kopen op de beurs is avontuurlijk. De aandelen die je koopt kunnen in waarde dalen maar en het kan dus uiteindelijk zo zijn dat je kapitaal zelfs vermindert. Maar, met aandelen van goede bedrijven heb je ook een kans dat je wel rendement maakt. Je kn zelfs een heel behoorlijk rendement maken.

Geld beleggen in goede aandelen is nu nog steeds aantrekkelijk. Met goede aandelen bedoel ik aandelen van sterke bedrijven die winst maken, een goede omzet en een sterke kaspositie. Er zijn nog voldoende van dat soort bedrijven te vinden en je geld beleggen in bijvoorbeeld Heineken, Apple, DSM, ING enzovoorts levert in ieder geval een grotere kans op rendement dan een spaarrekening.

Omdat wij, Aberfeld Vermogensbeheer, het ook mogelijk willen maken voor mensen met een belegbaar vermogen van minder dan €100.000 hebben wij onze instap verlaagd naar tienduizend Euro.

Wij stellen een aandelenportefeuille voor u samen waarin wij aandelen kopen van grote ondernemingen. We gaan niet wekelijks handelen. De aandelen houdt u voor langere tijd in bezit. Dat betekent dat de waarde van uw portefeuille soms lager is dan uw instapmoment maar, op langere termijn streven wij toch echt naar een veel beter rendement dan uw huidige spaarrekening.

De kosten houden wij beperkt. U betaalt 1% per jaar en daarnaast de transactiekosten voor het aankopen en verkopen van aandelen. Die kosten zullen beperkt zijn. Wij gaan er van uit dat de totale kosten voor uw aandelenportefeuille niet hoger zullen zijn dan ca. 1,5% op jaarbasis.

Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Bel: 020 3050540 of mail naar Aberfeld Vermogensbeheer: info@aberfeld.nl en geef u zelf een beter kans op rendement dan de spaarbank.

! Nogmaals: beleggen in aandelen betekent risico nemen. Een kans op een hoger rendement houdt automatisch in dat u helemaal geen – of zelfs een negatief rendement realiseert.

In het verleden behaalde rendement leveren geen garantie op de toekomstige resultaten.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.