Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Apple Watch, het apparaat dat niemand nodig heeft.

Ik ben een geweldige fan van Apple. IK heb een iPhone, IPad en een Macbook. Als er een nieuwe iPhone uitkomt lig ik s’ochtends vroeg al voor de winkel, ik ben gewoon een “die hard” fan.


applewatchToch ben ik niet van plan om het nieuwste product, de Apple Watch, te gaan kopen. Ondanks dat dit horloge volgens CEO Tim Cook het meest persoonlijke apparaat is dat Apple ooit gemaakt heeft laat deze persoon het apparaat maar passeren en ik vrees dat ik daar niet de enig in ben.

Waarom laat ik dit apparaat passeren en waarom denk ik dat veel mensen dat zullen gaan doen?

Het antwoord ligt voor de hand. De Apple Watch biedt gewoon heel weinig. Je kan er de tijd op zien en je kan er je foto’s op bekijken. Ook kan je muziek beluisteren via de Watch en berichtjes ontvangen. Dat zijn zaken die je allemaal ook met dat andere apparaat dat je altijd bij je hebt, je mobiele telefoon, ook kan doen. Erger nog, als je mobiele telefoon niet bij je hebt dan kan je met je Apple Watch niet meer dan de tijd zien en de zaken die je in het geheugen van het ding hebt opgeslagen bekijken. Voor communicatie zoals berichtje en Facebook etc. heb je nog steeds de iPhone nodig die “praat” met je horloge. Zonder iPhone heb je dus weinig aan het horloge.

Waarom zou ik dus een Apple Watch kopen? Ik draag al vrijwel nooit een horloge en alles wat ik op dat ding kan zien kan ik ook op mijn iPhone die ik wel altijd bij me draag.

Nee, ik vrees dat de Watch niet zo groot gaat worden als wat Apple ervan verwacht. Het is geen apparaat wat iets totaal nieuws brengt zoals de iPhone en de iPad wel waren. De iPhone verving het traditionele mobieltje waarmee je niet meer mee kon dan bellen en smssen. De iPad maakte het eenvoudig om je kantoor en je leesmateriaal altijd bij de hand te hebben. Wat de Apple Watch gaat toevoegen? Ik weet het niet en ik denk dat niemand zit te wachten op dit apparaat, uitgezonderd de mensen bij Apple.

Voorlopig heb ik even afscheid genomen van mijn aandelen Apple.

Note:  De auteur heeft geen positie in aandelen Apple. Voor zijn cliënten kan hij een positie in Apple hebben. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees ook onze disclaimer

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.