Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gaan we verder omlaag, of niet?

dag-van-de-arbeid-1-mei

Vandaag is het 1 mei en alle Europese beurzen zijn gesloten. Beleggers krijgen even een adempauze en die kunnen ze wel gebruiken na de correctie van de afgelopen week. Maandag begon deze week aardig. Terwijl de koning en koningin Dordrecht bezochten en het hele land aan de oranje tompoezen zat was de beurs gewoon open en die beurs deed het prima. De AEX index tikte zelfs even boven de 510. Koningsdag was daarmee de beste dag voor de beurs want daarna was de pret over. De aandelen corrigeerden flink deze week en op 30 april zagen we de AEX 484 aantikken. De beurzen in de VS lieten, in navolging van Europa, ook lagere koersen zien. Als de beurs vandaag geopend zou zijn dan was de index verder gedaald. Veel beleggers zijn dus opgelucht met dit lange weekend.


Maar nu verder. Is de correctie die een aantal analisten al weken voorspellen nu echt begonnen? Sommige analisten hadden het de laatste tijd over een aandelenbubbel en is die bubbel nu doorgeprikt?

Ik zelf geloof absoluut nog niet dat er sprake was van een bubbel. Ook denk ik niet dat we een langdurige correctiefase ingaan. De omstandigheden zijn zeker niet van dien aard dat je kan spreken van een bubbel. Ok, de aandelen zijn dit jaar flink gestegen maar of de aandelen overgewaardeerd zijn is nog maar de vraag. De komende tijd ga ik die vraag stap voor stap analyseren en trachten te beantwoorden. Analyseren, gewoon op basis van gezond nadenken en niet mee laten voeren door emoties of sentimenten.

 

Blijf mijn berichten volgen en constateer samen met mij wat de actuele situatie is en wat we op basis daarvan een reƫle verwachting is.