Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een aardige site om eens te bestuderen

Al eens van StockChoker gehoord? Een nieuwe site die een handige beleggingstool biedt.


StockChoker

Je kan op deze site op een heel eenvoudig manier uitvinden hoe het aandeel of het beleggingsfonds waarin je wil investeren, gepresteerd heeft in het verleden. Als eerste voor je het aandeel of het fonds in, daarna een datum in het verleden, vervolgens het bedrag dat je zou willen investeren en dan klik je op calculeren.

Aan de linkerkant van je scherm zie je direct hoe je investering het gedaan heeft over de periode die je hebt ingevoerd.

Uiteraard hoef ik niet te vertellen dat terugkijken niet al te veel zegt over de toekomst dus als je denkt dat je daarvoor deze tool kunt gebruiken dan heb je het mis. Het is gewoon een handig tooltje waarmee je wat simulaties zou kunnen doen.

De data wordt van Yahoo Finance gehaald. Dat werkt prima, ook voor Nederlandse en andere Europese aandelen. Het is zeker zinvol om een aandeel op meerdere termijn te checken. Neem je bijvoorbeeld het aandeel Nintendo over een periode van een jaar dan kom je op 50% winst maar als je hetzelfde aandeel op een termijn van 5 jaar toetst dan zie je dat dit aandeel 40% in waarde is gedaald. Meerder termijnen toetsen, dus.

Samengevat, StockChoker, een hele leuke tool die je zeker eens moet proberen maar verder heb je er niet zo veel aan.