Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De aandelenmarkt, het gaat nu pas beginnen.

Aldus Thomas Lee, een beleggingsstrateeg van Fundstrat Global Advisors. Hij verwacht een enorme rally de komende jaren. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de renteverhogingen die gaan komen. Deze renteverhogingen zullen ervoor zorgen dat veel beleggers uit obligaties stappen en in aandelen gaan beleggen. Hij voorziet zelfs dat deze beweging gaat leiden tot een van de grootste koopgolven van de laatste decennia.


Veel van de grootste beursgenoteerde onderneming bieden een hoger aandelenrendement dan je op de obligatiemarkt kan realiseren.

Een tweede argument voor de enorme koopgolf die zal ontstaan is het percentage van het vermogen dat Amerikaanse huishoudens in aandelen beleggen. Dit percentage is sinds 2007 met 18,7% gedaald. In de periode 1995-2007 had het gemiddelde huishouden in Amerika 2,8% van hun vermogen in aandelen belegd. De daling sinds 2007 is groter dan de teruggang in aandelenbeleggingen in de periode 1979-1989. Toen daalde het percentage dat huishoudens in aandelen belegde met 10%. Deze daling was de aanzet tot de grote instroom van geld in de aandelenmarkten in de jaren ’90.

Uiteraard vindt deze optimist natuurlijk veel sceptici tegenover zich. We moeten dan ook maar niet blind achter Thomas Lee aanrennen.

André van Eerden
André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.