Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Looking good

By Posted on No tags 0

Het ziet er goed uit voor de AEX als ik de technisch analisten mag geloven. Ik lees dat er een “hammer” is gevormd bij de ene analist en de ander ziet een “witte candle“, mooi dus.


Na de overdreven reactie op de besluiten van de ECB lijkt het ook normaal dat de markt weer gaat herstellen. Het is even wat te ver doorgeschoten naar beneden. De uitverkoop van de aandelen op 3- en 4 december was gebaseerd op een vrijwel onveranderd beleid van de ECB. Eerst ging de markt omhoog op basis van dit beleid en op 3 december zagen we opeens het tegenovergestelde. Een overdreven reactie die uitsluitend gebaseerd was op sentiment.

Aangezien sentiment een slechte leidraad is bij het nemen van solide beleggingsbeslissingen is het maar goed als je niets gedaan hebt en gewoon Sinterklaas bent gaan vieren.

André van Eerden,

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.