Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

TINA FORMO

Tina
Tina Formo, wie is deze mysterieuze vrouw? Het is geen vrouw maar een acroniem voor een sentiment waar veel beleggers momenteel last van hebben. De term bestaat eigenlijk uit twee acroniemen:

Tina, staat voor “There Is No Alternative” en Fomo staat voor “Fear Of Missing Out”.

Beiden verwoorden een onderling gevoel dat bij veel beleggers heerst. Dit fenomeen speelt met name bij fondsbeleggers die moeten presteren en dus constant de druk voelen van de markt.


De markt zoekt constant het evenwicht tussen hebzucht en angst. Dit jaar zagen we aandelen extreem bewegen. In het eerste kwartaal, eigenlijk direct vanaf het begin van het jaar zagen we een scherpe daling van de aandelen. Daarna volgende weer een behoorlijk herstel.

Uitgaande van het concept Tina (er is geen alternatief) zijn veel beleggers op dit moment actief in aandelen. Tina is greedy en dat gaat op voor beleggers die in de aandelen stappen omdat ze nergens anders een rendement op hun beleggingen kunnen halen. Deze beleggers worden ook vaak gedreven door de angst dat ze een stijging van de aandelen gaan missen oftewel Fomo, Fear of Missing Out.

Het is af en toe verstandig om voor de spiegel te gaan staan en jezelf af te vragen: laat ik me leiden door beleggingsadviseuse Tina Fomo? Wil je trachten elke opgaande beweging van de aandelen te pakken?

In de VS volgen veel beleggers de gedachte dat het goed is om aandelen te kopen voor de korte termijn en trachten daarmee zoveel mogelijk rendement te behalen.

Ik geef echter de voorkeur aan het advies van Warren Buffet die beleggers altijd waarschuwt “wees voorzichtig als andere beleggers onvoorzichtig en hebzuchtig worden”.

Fomo