Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Campinghausse of Summer blues?

Wat gaat het worden nu de zomer echt begonnen is? Gaan de beurs indices in Europa wat records breken of gaan we weer terug naar het niveau van vlak na de Brexit?


RouletteZelf gok ik op een doorbraak en zie ik de aandelen deze zomer nog wel verder stijgen. Ik wil daar direct aan toevoegen dat dit geen beleggingsadvies is. Ik gebruik het woord gokken en dat heeft niets met beleggen te maken.

Maar goed, als je nu wil speculeren op een verder stijging van de beurzen dan kan je op dit moment heel goedkoop terecht. De opties op de AEX index zijn op dit moment zeker niet duur. In mijn artikel van afgelopen donderdag had ik het over de angstindex. Welnu die angstindex staat voor de AEX op een heel laag niveau. Er is dus weinig angst in de markt en dat betekent dat we goedkoop kunnen winkelen op de optiebeurs.

Als je bijvoorbeeld nu een AEX calloptie op september koopt dan betaal je voor de optie met een uitoefenprijs van 460 slechts € 5,50. Dat betekent dat als de index niet naar de 460 stijgt dat je in ieder geval je investering van € 550 kwijt bent. Maar als de index door het huidige weerstandsniveau van 452 breekt en een ritje naar 470 maakt dan verdubbel je de investering al snel.

Dankzij die lage VIX index is het dus mogelijk om relatief goedkoop een gokje te wagen. En, wat opgaat voor de callopties geldt natuurlijk ook voor de putopties. Als jouw mening tegenovergesteld is aan die van mij en je verwacht dus een flinke daling de komende maanden dan kan je relatief goedkoop putopties kopen. De september 430 putoptie kost momenteel ca. € 7,90. Als je nog even naar de AEX van 3 weken geleden kijkt dan zie je dat die toen rond de 412 dus alles is mogelijk.

Mocht je dus de behoeft hebben aan een zomergokje dan is dit het moment. Veel succes met het rad van fortuin.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.