Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De beurs volgen via Twitter.

Beroepsmatig volg ik de hele dag het beursnieuws. Ik volg niet alleen het nieuws maar ook de commentaren van analistenen en niet te vergeten de goeroes. Als belegger zou ik je absoluut aanraden om dat allemaal niet te doen. Je wordt er horendol van en uiteindelijk zal je beleggingsresultaat er echt niet van verbeteren. Belegger moeten naar de grote lijnen kijken en de trends die ze daar zien verschijnen gebruiken voor het vaststellen van hun beleggingsbeleid.


logo ECBMaar goed, ik zit dus wel de hele dag naar alle berichten over de beurs te kijken. Vandaag was ook weer zo’n dag. Terwijl het zonnetje buiten lekker schijnt zit ik te wachten op het rentebesluit van de ECB en lees veel van wat langs komt voor de publicatie van het besluit. Daarna wachten op de persconferentie en opnieuw de stroom berichten vooruitlopend daarop. Dan kijken hoe de analisten op de persconferentie reageren want elke nuance in de besluitvorming van ECB wordt uitgebreid geanalyseerd en gewogen. En uiteindelijk constateren dat er totaal geen nieuws was, wat ik eigenlijk vanochtend ook al wist.

De ECB laat de rente onveranderd, ze volgt de ontwikkelingen rond de Brexit op de voet en dit beleid zal ze nog zeker tot maart 2017 voortzetten, allemaal open deurtjes maar dat was dus wel het belangrijkste beursnieuws van deze dag.

Ik vind het natuurlijk totaal niet erg om de berichtenstroom te volgen. Het is mijn vak en ook mijn hobby. Ik maak daarbij veel gebruik van Twitter. Op Twitter komt alles samen. De berichten, de geruchten, de adviezen en de goeroes.

Het is soms erg grappig om alle commentaren en tips te lezen. Gedurende de dag krijg je constant handels ideeën van de technisch analisten of van de hardcore gokkers. Maar, veel belangrijker is het feit dat je de hele dag door het nieuws als eerste ziet. Vaak al voor Bloomberg of Reuters de berichten hebben gepubliceerd zie ik het al op Twitter langskomen.

Ik heb een twitterlijst gemaakt van goeroes, analisten, nieuwsdienst etc. Als je deze lijst volgt en dan zit je midden in het beursgeruis. Soms spannend, soms vermakelijk. Als je wil volgen wat er op de beurs gebeurt is dit een prima startpunt.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.