Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gokje wagen met calls Akzo lijkt kansrijk.

Vandaag doet PPG opnieuw een poging om Akzo-Nobel in te lijven. Ze verhogen het bod tot € 96,75 per aandeel. Dat wordt morgen dus een interessante aandeelhoudersvergadering. Op deze vergadering zal het bestuur flink aan de tand gevoeld worden over de eigen groeistrategie die vorige week gepresenteerd werd. Die groeistrategie zal volgens het bestuur van Akzo leiden tot een substantieel hogere aandeelhouderswaarde.


PPG schuift die aandeelhouderswaarde sterk naar voren door nu het bod van € 96,75 op tafel te leggen. Dat is een behoorlijk dilemma voor de aandeelhouders die de vergadering morgen bezoeken.

Voor de speculanten zijn opties Akzo nu aantrekkelijk. Als je bereidt bent om een flinke gok te nemen dan is de Akzo calloptie juni 80 erg aantrekkelijk. Ik denk dat je er rustig van uit mag gaan dat Akzo nu wel moet gaan praten en dat zou kunnen leiden tot een hogere koers, richting € 87 of zelfs hoger.

Je koopt deze call optie nu voor ca. € 3,80 en mocht het aandeel Akzo inderdaad naar de 87 stijgen dan verdubbel je de inzet. Niet slecht toch, voor een gokje?

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.