Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Cijfers Apple

By Posted on No tags 0

Vanavond de cijfers Apple, dat wordt spannend. De verwachtingen zijn hooggespannen. Er wordt gerekend op een omzet tussen de $51 – en $53 miljard en analisten verwachten dat Apple 51 miljoen iPhones heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Afgelopen kwartalen hebben imposante omzetcijfers er toe geleid dat het aandeel Apple in de laatste 6 maanden al met 40% is gestegen.


Of we mogen verwachten dat het aandeel verder zal stijgen is afhankelijk van de introductie dit jaar van de nieuwe iPhone8. Aangezien de iPhone precies 10 jaar geleden werd geïntroduceerd rekenen de Apple fans dit jaar een heel speciaal toestel. De introductie van dit toestel kunnen we pas in de herfst verwachten en veel van de fans wachten met de aanschaf van een nieuw toestel op de iPhone8. Dit kan de omzet de komende maanden wat drukken.

Het aandeel Apple is een volatiel aandeel en niet geschikt voor beleggers die niet tegen een stootje kunnen. Een bedrijf als Apple is volledig afhankelijk van innovatie. Er moet altijd weer vernieuwd worden.De grote concurrent Samsung had een tegenslag net de introductie van een toestel waarvan de batterij kon ontploffen. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke koerscorrectie voor het aandeel Samsung.  De apparaten die Apple introduceert worden ook altijd zeer kritisch bekeken en getest. Een misser leidt al gauw tot een behoorlijk daling voor de aandelen en als belegger moet je daar dus wel op voorbereid zijn.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.

Er zijn clienten van Aberfeld die de aandelen Apple in bezit hebben. De schrijver of werknemers van Aberfeld bezitten geen aandelen Apple.