Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Met spaargeld nu nog in aandelen?

Tsja, hoe begin je nou met beleggen? Die vraag krijg ik regelmatig van mensen die wat spaarcenten op de bank hebben. Dat geld staat daar maar en levert vrijwel niets op, hoor ik ze dan zeggen, direct gevolgd door: “maar ja, de aandelen zijn wel erg hoog en als ik nu in aandelen ga beleggen dan zal je zien dat de beurs dan juist gaat zakken”.


Mijn reactie op deze opmerking is als eerste de vraag, hoelang staat dat geld al op die spaarrekening en wanneer denk je dat je dat geld nodig hebt? Als het antwoord daarop is dat het geld al een paar jaar bij die bank staat en het geld voorlopig nog niet nodig is dan zou ik toch maar eens over beleggen in aandelen serieus gaan nadenken.

Je moet natuurlijk niet in één keer al je spaargeld omzetten in aandelen maar stap voor stap zou ik toch een gedeelte van het spaargeld in aandelen gaan stoppen. Als je verwacht de komende 7 jaar het spaargeld nog niet nodig te hebben dan zijn aandelen een uitstekend alternatief.

Zoals gewoonlijk adviseer ik dan wel aandelen te kopen van bedrijven waarvan je begrijpt wat ze doen en die een solide historie hebben. Geen aandelen kopen die je uitsluitend neemt omdat de buurman het er over heeft. Ook niet aandelen kopen om een snelle winst te maken. Gewoon aandelen selecteren waarin je vertrouwen hebt in het bestuur en de sector waarin die bedrijven actief zijn.

Beginners of beleggers met koudwatervrees kunnen mij altijd bellen voor support.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.