Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Op een mooie zaterdag.

By Posted on 0 No tags 0

Vandaag, zaterdag 19 augustus, had ik een klant op kantoor die in alle rust eens zijn effectenportefeuille wilde bespreken. We hebben uitgebreid de tijd genomen. De computer aangezet en elke belegging eens uitgediept.


Ik vind dat een hele prettige manier van werken. Op zaterdag zijn de markten dicht. Het nieuws staat ook altijd een beetje stil in het weekend dus je kan ongestoord alles evalueren.

We hebben als eerste de algemene situatie in de wereld besproken. Wat gebeurd er op politiek gebied en hoe staat het er voor met de economie. Welke wereldgebeurtenissen hebben invloed op de financiële markten en hoe zullen de economische ontwikkelingen de markten laten bewegen.

Het werd een heel inspirerende sessie. In zo’n sessie komt naar voren dat de klant natuurlijk zelf ook een erg goede mening heeft over de economische toestand in de wereld en met name in Nederland.

We hebben onze conclusies op een whiteboard geschreven en uiteindelijk verscheen een soort sterkte/zwakte analyse uit onze aantekeningen.

Na deze sessie hebben we elke individuele belegging in de portefeuille van de klant geëvalueerd.

Waarom hebben we aandelen Akzo in portefeuille en waarom beleggen ze in het aandeel Lucas Bols. Wat is de gedachte achter de verdeling 30% obligatie, 10% liquide en maar liefst 60% van het vermogen belegd in aandelen? We hebben de portefeuille vanuit elke invalshoek besproken en daarbij steeds teruggegaan naar ons whiteboard.

Uiteindelijk hebben we gezamenlijk geconcludeerd dat we met deze portefeuille, dit gedeelte van het vermogen van onze klant, goed belegd hebben. We waren bijzonder tevreden en de klant is gerustgesteld omdat ik hem alle overwegingen heb gegeven waarop wij deze portefeuille hebben samengesteld. We hebben de middag afgesloten met een mooi glas wijn.

Naar aanleiding van deze sessie heb ik besloten om dit vaker te doen maar dan met een paar klanten. Een soort zaterdagmiddag sessie met een goeie discussie en uiteraard een mooi glas wijn en een hapje.

Aberfeld, doet net iets meer voor haar klanten.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.