Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nerveus…..

Nerveus, dat is de stemming momenteel bij beleggers. Beleggers maken zich zorgen over de Amerikaanse politiek, het beleid van de centrale banken en natuurlijk de raketjes die afgevuurd worden door een malloot uit Noord Korea. Met dit soort kruiden wordt soep op de beurs vandaag opgediend.


Maar, zoals het spreekwoord zegt: “De soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend.”

Dat zal ook het beeld vandaag zijn. Lagere opening en dan gedurende dag weer iets herstel. Maar, er zijn ingrediënten die het totale beeld van de markt veranderen. We hebben de laatste jaren een sterke dollar gehad en een lage rente. Dat beeld is nu enigszins aan het kantelen.

De rente blijft nog laag, daar veranderd niet veel maar de dollar is al een aantal weken sterk aan het dalen. Die daling doet pijn bij Europese bedrijven. In Nederland zal deze daling zeker effecten hebben op de winst van Ahold, Heineken, Unilever, Philips en ga zo nog maar even door. We moeten de dollardaling dan ook serieus nemen. Het lijkt erop dat de resultaten van een aantal ondernemingen negatief beïnvloed worden in het derde kwartaal door deze valutaverschuiving.

Op lange termijn blijf ik nog steeds positief gestemd op de aandelen maar voor de kortere termijn lijkt het verstandig om eens te kijken waar de aandelenbelegger wat bescherming kan vinden tegen een koersdaling.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.

 

 

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.