Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Terug op de basis

Ik ben een tijdje afwezig geweest in verband met een blessure. Daardoor heb ik de laatste maand geen artikelen kunne publiceren. Ik hoop dat dit deze maand weer een stuk beter zal gaan en dat er weer regelmatig een artikel van mij zal verschijnen. Ik ben in ieder geval weer terug op de basis.


Gelukkig hebben we september achter de rug. Wat een saaie beursmaand was dat. Af en toe dacht ik als ik naar mijn scherm keek dat het een foto betrof. De koersen kwamen niet van hun plaats. Pas in de laatste week kwamen de aandelen in beweging.

De eerste handelsdag van oktober zette meteen de trend. Voor het eerst sinds lange tijden brak de AEX de grens van 540. Het slot op 2 oktober was 541,04. Ik verwacht dat de aandelenmarkten in oktober verder zullen stijgen. De grootse stimulans voor de aandelenmarkt blijft het verschijnsel “TINA” oftewel – There is no alternative.

Aangezien we voorlopig nog te maken hebben met uitzonderlijk lage rentes is het beleggen in  deposito’s of obligaties weinig zinvol. Het spaarboekje zal binnenkort misschien zelfs geteisterd worden met een negatieve rente. Grondstoffen of edelmetalen bieden ook geen oplossing. De goud – en zilverprijs liggen al heel lang onder druk en ik zie daarin voorlopig geen verandering komen. Nee, als je wil beleggen in een categorie waarin je belegging in ieder geval de potentie heeft om te groeien dan kom je automatisch bij aandelen uit.

Als je in aandelen wil gaan beleggen da maak je een verstandige keus. Kies je daarbij voor de beste begeleiding dan kies je voor Aberfeld Vermogensbeheer. Ik help je graag op weg.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. André van Eerden heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.