Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aandelen Facebook blijven aantrekkelijk.

Regelmatig publiceer ik een artikeltje over Facebook. Het is mijn favoriete aandeel en dat al heel lang. Ook na alle commotie over Facebook naar aanleiding van het gebruik van data door Cambridge Analytica is mijn enthousiasme niet verdwenen. Ik vond de aanstellerige actie van Lubach en alle andere “leavefacebook” aanhangers belachelijk (zie mijn artikel van 11 april) en ik heb de negatieve koersreactie gebruikt om weer mijn maandelijkse investering te doen.


In februari 2014 stelde ik voor om elke maand 50 tot 100 aandelen Facebook te kopen (zie publicatie) tot je er 1000 in bezit had. In die publicatie ging ik er van uit dat het aandeel facebook in 2024 boven de $ 1000 staat. Ik hoop dat je mijn idee toen gevolgd hebt en elke maand 50 aandelen Facebook gekocht hebt. Jouw investering zou gedurende die twee jaar circa $ 75.000 zijn geweest en die waarde is dus nu al ruim verdubbeld.

De publicatie van de 1e kwartaalcijfers 2018 hebben mijn verwachting dat de koers van het aandeel Facebook in 2024 op $ 1.000 staat niet verminderd. Mijn argumenten waarom dat zal gebeuren zijn nog steeds hetzelfde als in 2014, ze zijn eigenlijk alleen maar sterker geworden.

Social media is echt niet meer weg te denken. Het is net als de uitvinding van de telefoon, een nieuwe manier om met elkaar te communiceren. Kortom Social media is een “life-changer”. Het verandert onze wereld en de manier waarop wij denken en leven.

Zoals met alles wat nieuw is zijn er mensen die het omarmen en mensen die het afwijzen. Bij nieuwe ontwikkelingen hoort ook een leerproces. Zeker voor een zo ingrijpend iets als een platform waarop iedereen aanwezig wil zijn en van zich wil laten horen. Social media is niet meer weg te denken. De vorm van Social media zal natuurlijk wel veranderen. Er zijn nu al verschillende vormen zoals Twitter, WhatsApp, Snapchat enz. Social media zal evolueren. Over 10 jaar zal de vorm wel anders zijn dan nu. Dat hebben we ook met de telefonie gezien die van telefoniste naar draaischijf en uiteindelijk naar een mobieltje ging.

Evolutie is logisch en wat er de afgelopen tijd is gepasseerd is niets meer en minder dan een stap in het evolutieproces. Stoppen met Social media is geen optie want Social media blijft toch een onderdeel van ons leven uitmaken.

Juist daarom vind ik die acties van bijvoorbeeld Lubach een bijzonder oppervlakkig gedrag. Stoppen met Facebook betekent niet dat je stopt met Facebook. Je zit nog steeds op WhatsApp of andere platformen. Mensen hebben Social media nodig en dat neemt in de toekomst alleen nog maar toe.

Dus, aandelen in het grootste Social mediabedrijf ter wereld je zou er zomaar miljonair mee kunnen worden.

André van Eerden

André van Eerden is algemeen directeur van Aberfeld Vermogensbeheer. Aberfeld is een zelfstandig, onafhankelijk en gespecialiseerd vermogensbeheerkantoor. Deze publicatie is samengesteld door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Aberfeld Vermogensbeheer B.V. betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Deze publicatie bevat beleggingsaanbevelingen, maar geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan Aberfeld Vermogensbeheer B.V. niet instaan. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. is een beleggingsonderneming en beschikt over een vergunning op grond van de Wet financieel toezicht. Aberfeld Vermogensbeheer B.V. staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Voor de uitgebreide Disclaimer verwijzen wij naar onze website www.Aberfeld.nl.