Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Besi, woensdag cijfers.

Morgen worden de cijfers Besi Semiconductors gepubliceerd. We zijn door Besi al gewaarschuwd dat de afzet wat stagneert en de vooruitzichten zijn ook naar beneden bijgesteld. De koers is op die mededelingen in het laatste kwartaal van 2018 aanzienlijk gedaald.


Sinds 1 januari is de koers behoorlijk opgelopen en daardoor wordt het voor veel beleggers extra spannend wat Besi gaat laten zien. Niet alleen de cijfers maar met name de verwachtingen. De koers zou best eens behoorlijk kunnen gaan fluctueren.

Om je aandelenbezit bestand te maken tegen een eventuele koerscorrectie kan je de maart 23 putoptie kopen. Deze putoptie bied bescherming als de koers scherp daalt. Mochten de cijfers leiden tot een flinke stijging dan verlies je wat aan deze putoptie maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de stijging van het aandeel.

Als je deze putoptie koopt als bescherming vergeet dan niet deze optie donderdag weer te verkopen en heroriƫnteer je dan over je positie in aandelen Besi.