Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nog even geduld a.u.b.

Het is werkelijk onmogelijk om nog iets zinnigs te zeggen over de beurs. Met wereldleiders zoals Donald Trump, Xi-Jinping, Boris Johnson, Vladimir Poetin enz. kan het met de economie alle kanten opgaan.


Deze mannen zijn allemaal voornamelijk geïnteresseerd in hun eigen belangen die ze kilometers hoger zetten dan het belang van hun land. Ze zijn allemaal rijk, zoals alle dictators van de wereld. Ze hebben ook allemaal een erg grote ego en een netwerk van trouwe vazallen om zich heen. Deze leiders zorgen er momenteel voor dat de wereldeconomie in een chaos verandert. Wat moet je als onderneming, groot of klein, voor beslissingen maken over toekomstige investeringen? Het is vrijwel niet te doen. Misschien mogen we geen zaken doen met China maar misschien ook wel. Wie zal het zeggen, het beleid veranderd dagelijks. De informatiestroom en het beleid is als spaghetti. Het gaat alle kanten op en er is geen structuur te vinden.

Op die basis is het erg moeilijk om de juiste beleggingsstrategie te bepalen. Moet je aandelen kopen op basis van de buitengewoon lage rente? Of, moet je rekening houden met een recessie en dalende bedrijfsresultaten als gevolg daarvan?

Het is gewoon niet te bepalen momenteel en daarom besluiten wij nog even niets te doen. Niet verkopen van de aandelenportefeuille maar ook niet bij te kopen. Even afwachten of er de komende weken werkelijk een akkoord tussen China en de VS gesloten gaat worden want dan zou het plaatje er opeens weer heel anders uitzien.

Nog even geduld dus.