Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Komende week op de beurs

Er gaat heel wat gebeuren de komende week. Vandaag, zondag 31 oktober, begint de klimaatconferentie in Glascow. In Italie is de G20 aan de gang en daarvan mogen we vandaag een slotverklaring verwachten.


Verder in de week

Er komen nog veel bedrijfscijfers maar het belangrijkste evenement is de vergadering van de FED komende dinsdag en woensdag. Algemeen wordt verwacht dat de FED gaat aankondigen dat ze maandelijks minder obligaties gaan inkopen. De verwachting is dat er $ 15 mrd. minder ingekocht gaat worden per maand.

Van de economisch data die deze week gepubliceerd worden is het banencijfer over oktober het belangrijkste evenement.

Rente en inflatie

Daar draait het momenteel allemaal om. We zien dat in sommige landen zoals Zuid Korea, Australiƫ, Noorwegen en andere al de rent voor het eerst verhoogd hebben. Donderdag komt de Bank of England bij elkaar en wellicht dat die ook met een renteverhoging komen.

De inflatie in de VS is inmiddels op een een niveau gekomen dat het hoogst is in de afgelopen 30 jaar. De inflatie in september kwam uit op 3,6% op jaarbasis.

Het commentaar van FED voorzitter Powell over deze inflatie wordt door de markt met argusogen bekeken. Woensdag weten we meer.

Margin Debt

Hieronder zie je de grafiek die weergeeft wat de margin schul is die momenteel uitstaat. De margin schuld is het totaal uitstaande schulden van beleggers die dat geld hebben gebruikt om aandelen te kopen. Wat je ziet in deze grafiek is dat de schuld opnieuw aan het pieken is net als de S&P index. Het betekent dat er erg veel aandelen gekocht worden op basis van schuld. Dit kan een risico voor de markt betekenen. In ieder geval zal de markt beweeglijker worden.

Ik wens jullie allemaal weer veel succes op de beurs komende week.